Friday, August 17, 2012

Iklan Raya Paling Touching :'(

Salah satu iklan hari raya yang paling touching pernah aku tonton, dihasilkan oleh BERNAS  yang mengisahkan persahabatan dua kanak – kanak istimewa dan juga anak yatim.
Iklan raya tahun-tahun sebelum ni yang aku rasa touching ialah iklan raya PETRONAS yang Iklan Burung Murai tu:) 

video



Inilah erti CINTA yang sebenar.Demi cinta dan kasih sayang yang tulus, keazaman mereka menempuh perjalanan sangat memberi kesan sebak di hati:)
Nota kaki : Dalam kita bergembira,kita kena ingat jugak orang lain yang tak bernasib baik.So bersyukur la kita dengan apa yang kita ada.
Selamat Hari Raya Aidilfitri:)


Sunday, August 12, 2012

Pekerja Yang Berjaya Di Malaysia : Pekerja Bangla

Kebetulan hujung minggu,aku keluar dengan member-member pergi ke Sogo dan Jalan TAR memandangkan lagi seminggu nak raya dengan harapan dapat membeli baju raya yang mungkin murah-murah.Ada satu isu yang aku perhatikan makin tiada kawalan.Seolah-olah bagai cendawan tumbuh lepas hujan.Ahaks!! 

Kebanjiran pekerja asing atau PATI makin melimpah ruah kat Malaysia ni.Daripada sektor pembinaan sampai la ke pemasaran barang-barang.Kedai-kedai kain dan tudung-tudung kat area Sogo pun banyak di monopoli oleh pekerja-pekerja asing bangla-bangla ni.Mungkin si gadis-gadis lebih terpesona dan cair dengan ke-macho-an mereka dan terus nak beli tudung-tudung kat situ walaupun terpaksa pinjam duet dari member.Business strategy mungkin!!haha
amboiiii depa, posing sioot :)


Takda masalah semua tu.Cuma apa yang jadi masalah bila kita masuk satu kedai tu dengan harapan ada gadis-gadis yang nak layan kita shopping.Sekali yang ada mamat-mamat bangla la.Hah dahla aku nak beli tudung kat adik-adik aku.Mamat-mamat bangla apa taw.Tanya kain polkadot pun dah tak taw.haha.Yang taw sebut,"Beli,Bayar,Cash,atau Credit Card" Hampeh!!

nota kaki : maaf post gambar kat atas.Dah buat gadis-gadis cair.LOL.Kuch-Kuch Ho Ta Hei =)
*sila abaikan tajuk kat atas*