Saturday, July 9, 2011

Entri santai : Make-up Tebal-Tebal Cun?


Kelmarin aku ada buat keja part-time kat hospital.Kena keja dari pagi sampai la ke petang.Masa aku keja tu,aku ada la terserempak dengan sorang awek ni.Kerja kat hospital tu.Staff nurse yang on the way nak p makan kat cafe.Muda lagi.Baru keja lepas abes study kot.Umo dalam 20-an.Cun.Comel.Pipi merah,bibir nipis,putih gebu,muka manis.Huh,cair aku… Well,disebabkan aku dan kawan aku terdiri daripada lelaki yang baik-baik,setia and tak suka gatal-gatal,kami pun buat-buat tak peduli la kat awek nurse tu dan sambung keja kami balek=)

pakcik google bagi

And then 15 minit selepas tu,aku pegi la kat cafe hospital nak beli minuman.Aku buat-buat dahaga nak beli air.(dengan harapan jumpa gurl tu)…Tapi takda rezeki.Dalam cafĂ© tu,aku terjumpa pulak dengan sorang awek ni.Seyesli make-up tebal nak mampus.Aku rasa dia pakai bedak sampai 1inci tebal kot.hehe(aku bukan kutuk,tapi reality.Jangan salahkan aku.haha)Rambut pulak berkarat macam mandi guna air lombong,pakai seluar jeans skinny,baju plak nampak bentuk badan…Opps,aku tak tengok ok.



Hey gurls semua,make-up tebal-tebal cun ek???eeewwww,pehhhlisss laa.Tak lawa langsung.Kan natural beauty lagi lawa.Kan3??(sila angkat tangan tanda setuju)Nak make-up skit-skit tu tak kisah la kan.Jangan la lebih-lebih sangat.Hudoh aiiiihh.haha

And dalam banyak-banyak part yang gurl make-up,aku paling tak suka kalau make-up kat bahagian mata.Bukan ja letak colour ala bagai atas mata, tambah pulak cukur bulu kening.Eeeeeuuuwww…Hudoh abessss…


Come on la..Tak salah kalau make-up ni.Tapi jangan over sangat.Biar elok luaran seiring dengan sifat dalaman=)

p/s : Tak payah la cukor bulu kening,banyak lagi bulu-bulu yang boleh ampa cukur.Bulu ketiak sebagai contoh=)
Ni hanya pendapat aku.kih3

14 comments:

cik najihah said...

mekap ringan2 je sude..x yah tebal2 pun da cntik :)

farah wahedda said...

farah xske make up tebal2...sbb rimas kot heehehe..pkai krim pon dh ok xpyah tebal2 ^^

cucu umie said...

ayie lebih suka yang simle and tidak guna make-up lebih2..haha kalo guna lebih2 mcm poyo jer

fathiahRAIHANA said...

pakai tebal2 pom rimas kot , hee
siyes tak paham org pakai mekap tebal
baju ketat2 tu tak melekit lekit ke kat bdan ea ? haha

myfitri [dot] com said...

lagi simple lagi ok..betul tak adii?hehe

Atiqah Sa'ahiry said...

xyah make up pun xpe..

akiN aMar said...

simple is nice kan..:)

CikHaniBhulat said...

simplemis nice =)mmake up boley mencepatkan penuaan =) hodoh gile..kening pon nak pink habes!

Hans said...

yups
aku suka neutral beauty
:-)

Apabila Berniaga

Cik Suheela said...

dah sah2 haramm cukur kening tu..
kdg2 pelik tgok perempuan yg still nak cukur kening dy tu..adoyaiii...

betul2, nipis2 sudaaaa...hehehe

salwaismail said...

xsuka. xcantik pun. fake gila. hahaha
:D
http://salwaismail.blogspot.com

pu3mas said...

ingt kan gurl je meluat tgk minah make up tebal2.. rupa nya lelaki pon sama ekk..

Bidadari Syurga said...

akak dtg nie... heeeeeeeeeeee

Hamba Allah said...

perempuan yang baik untuk lelaki yang baik..itu janji Dia.
moga kita dikurniakan isteri yang menjadi penyeri di mata n penawar di hati..InsyaAllah
salam ramadhaan n salam syawal =)