Tuesday, October 11, 2011

Cintan cintun jiwang karat=)
Entri ni sesuai untuk kengkawan yang sudah atau sedang putus cinta..
Peewitt,dont worry,be happy...

Kadang-kadang memang kita akan rasa menyesal ataupun kecewa,tetapi ingat....

♥kenapa ALLAH temukan kita dengan org yang salah  ♥

Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.


1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.


2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.


3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.


4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.


5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...


6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.


7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.


8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.


9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.


Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.


Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..


PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..

p/s: aku pernah jatuh cinta dan putus cinta sekali.Pengalaman mengajar kita ke hadapan=)hehehe...masih muda der...chill bebeh^_^

nota kaki: gagal sekali bukan bermaksud gagal selamanya...hehe

nota kaki lagi:orang cakap cinta lepas kahwin lagi best.lagi manis.kih3

7 comments:

yan_n.i.m said...

sume y blaku sume ade hikmah.. :)

myra yusreena said...

nk bcinta pas kawin jugakk~! :)

JayBon said...

yep.. thats y jgn menaruh harapan seratus peratus.. kalau tak #terjunKBmall hihi

Bidadari Syurga said...

DIA maha mengetahui adik....

Budak Coklat said...

kdg2 terfkir jgk knp tuhan buat sy suka pada lelaki yg tak suka pda sy...dan sy tak suka pda lelaki yg suka sy..ermm mungkin ade sbbnya kan.

Miss uCu said...

DIA tahu mana yg terbaik utk kita:)

Puteri said...

memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat datang sini baca penerangan awak yg kita perlu tahu kenapa Allah temukan kita ngan orang yg salah...