Saturday, February 19, 2011

Boleh saya pegang awak tak?

 Semalam aku p r jejalan kat mall.Tetiba mata aku terlihat sorang minah ni!!Seyes cun,memang comel,agak menarik.Tetapi SEKSI.Berkepit dengan bf dia.Macam belangkas.Mata aku 50-50 masa tu.Nak jeling ka tak??Nak tengok ka tak ni??bisik hati aku.

"Kalo tak tengok,orang cakap rugi.Kalo tengok, berdosa."

Member aku kata,
"Sapa suruh minah tu pakai lagu tu,dah dia pakai kita tengok la"  *ish macam tu pulak*haha

Akhirnya,aku amek keputusan untuk usha jugak minah tu.Tapi bukan tengok macam tu ja,aku jeling-jeling tajam sambil menggeleng-gelengkan kepala tanda insaf.At least kalo minah tu tengok aku,ada gak dia rasa bersalah.haha

                                                *****************************

Berbalik kepada tajuk entry,bukan nak cakap pasal aku usha minah kat mall.Tapi aku nak cakap pasal pegang tangan.Banyak orang yang taw apa hukum pegang tangan antara bukan muhrim tetapi banyak jugak yang pegang *kalo muhrim tak kisah ok*

Tadi aku google kat internet dan jumpa satu pict kartun neh.Renung-renungkan riwayat kat atas :



                                        ******************************
~Pegang tangan bf gf hari-hari nak,setiap tahun berapa kali ja kau pegang,cium tangan mak ayah kau~
Fikir-fikir lah ya.Hukum bersentuhan antara bukan muhrim(secara sengaja) ialah HARAM..(sebut sama2)

p/s budak kampung : sesapa kat luar yang pegang tangan tu,hampa semua insaf2 lah NOH..=)

30 comments:

IJAT360 said...

ok bro..wa insaf..wa janji tak buat lagi..hahaha

ain alias said...

haha.betul2.setuju2 :)

eclipsesweet said...

nice entry.... insyaAllah.. lepas ni, dpt lah kita sama2 ambik iktibr.. :)

miss epa said...

tabik spring ah bro!haha.
good job! :)

✿...fazilahpajil...✿ said...

haram tetap haram..mana boleh y haram dihalalkan ye dak..teehee ^_^

yan_n.i.m said...

fes time dtg blog nih..! menarik..! tros follow..!

urmm, tulah, org ingat pegg tgn cam daa common ntok zaman skunk..

Azie Azra said...

eh cik yan follow !azie pun nak follow juga sbb menarik.hehe.

saya suka entry ni.peringatan buat diri sendiri :)

aini said...

wah~ btol3~ skong3!!

walid said...

bila msa mmber hg tu kta???
spa mmber hg tu??

Cik Muda Nurul:) said...

hey, saya suka le post awk ni...makna yang mendalam..^^

Maghfiratul Helma said...

post yang menarik :D

supersaraa said...

nice post!! :)

cik ciput said...

huhu..setuju ah..

Ms and Mr Red Ribbon said...

terima kasih mengingatkan... :)

✰ bintang| HATI ✰ said...

wah ! NICE . trime ksh krn m"gingati. =D

nur aisya humaira said...

Assalam..:)
ramai tahu,tapi ramai yg buat..!!
knape ye???=(

@juera said...

jangan pegang2..duduk renggang2..hihi

lavender harum wangi said...

erk, okie baiklah~ =,="



terbaru Cara mudah nak dapatkan trafik

zmah said...

NO...NO>>>NO...HARAM,jangan PEGANG-PEGANG...IJAB DAN KABUL dulu...HALALKAN!
Jom...akak ke Bintulu ESOK.

adilah said...

nice p0$t!!
aWek/balak x najis pegang x yah basuh
baB* najis berAt pegang kena samak
TAPI..
pegang awek/balak berd0sa
pegang baB* x berd0sa

intan.maisarah said...

:)
comel kartun tu

Anonymous said...

nice entry.keep it up.
er. pasal babi tu jangan la pulak bawak ajaran salah.memang xde dalam nas atau hadis yang cakap haram pegang babi, tapi xya la pegang plak.hehe
~kawan jaoh, FSKM~

::NelyLeyana:: said...

nasib baik x de pakwe, kalo x sibuk si pakwe nak mintak pegang tangan... ihihihihi

cik n0_miey said...

nice2..

Anonymous said...

bijak2!! ;)

yaya said...

agree wit u ! :D

para-para sakura~ said...

hahahah,,siyes klaka kartun 2,,
hadoiiii!!(:

Nor Suhaiza said...

comey la katun 2...hik3..
erm..insaf2....

Anonymous said...

apekah??? katun tu... katunnn.. lukisan... die.. mcmmm... mcmmm. ermmmm. ermm...

-lawa~

sHaR!Na eLyaNa said...

betul tu..