Saturday, February 26, 2011

Lagu Tiga Kupang

Semalam sebelum tidoq,teringat pulak aku masa tadika n sekolah rendah aku..Seyes best.Masa tu la aku ada gak hafal beberapa buah lagu.Yang paling aku tak bleh lupa masa dulu aku hafal Lagu Tiga Kupang dengan Bapak Ku Pulang Dari Kota.Aku rasa ampa semua pun penah dengaq kot lagu-lagu ni..

video

Masa tadika kot,kerap la nyanyi lagu ni.Haha.Sambil skarang pun still ingat lagi.Best kot dia punya lirik.


video

Lagu ni pulak yang paling aku ingat skali.Babak yang paling best bila sampai lirik yang last tu."Datang burung hitam,patuk batang hidung,hidung,hidung" Kalo nyanyi sama-sama,aku ngan kawan-kawan aku pun bila lagu sampai sini ja.masing-masing pakat la cucuk lubang hidung masing-masing.Takpun ada gak member member cucuk hidung member laen.Seyes bodoh time tu.Haha..Tapi,bila ingat balek,best kot..kih3..
                                              
                                                        ************************
Ok,sekarang ni aku nak nyanyi balek lagu neh,ada sesapa yang nak cucuk lubung hidung aku??hahaha

24 comments:

putri noor syamimi said...

lagu tiga kupang tak pernah hapal, tahu chorus jek. :PP

tapi memang seronok masa dah form 5 pun nyanyi lagu kanak-kanak macam buah cempedak di luar pagar.huehue. yang bestnya yang nyanyi sama tu non-malay, lagi syiok! :DD

akubersamaCahya said...

abc takut dgn lagu ni.. sebab ada cite hantu yg guna lagu ni,,huhuhu

Budak Kampung said...

putri:form 5 pn nyanyi lgu tu jgak?haha..ok la tu^_^

ABC: yaka??Cta hntu tjuk apa??=)

putri noor syamimi said...

nyanyi dalam kelas jek sambil buat add math. cikgu tak marah pon. kehkehkeh.

Budak Kampung said...

ek??sure add math dpat a++ neh.haha

ShakRoil said...

series teringat zaman kanak2 ribena yang kurang matang! hehe!

Budak Kampung said...

haha..time tu yg best pn kan=)

walid said...

mai aku ccuk idung hg..

Budak Kampung said...

xmau...(sambil lari)

iekasub said...

cucuk cucuk? haha, sakit kot~ :D

Budak Kampung said...

xdala..msa tu budk2 xtaw apa2 lg..haha

Nour Akmal said...

hye..
thanks sudi singgah n follow blog saya..keep in touch ya...=)

Budak Kampung said...

welcome~okeyh^_^

Cik Bidadari said...

hik hik hik hik... bila dah besar nie terasa mcm nak kecil balik. adeih...

Budak Kampung said...

haha~yala..kecik2 bnyak memori~

Syazwani said...

x penah dgr lagu 3 kupang masa sy kecik dulu dulu

Budak Kampung said...

xpenah dengar??biar btol??dh tu lagu pe yg dengar??hehe

Taste Of Life said...

vid. yg first tu come sgt...and lagu ni glamer smpi skrg kan..=)

Budak Kampung said...

a'ah..siap bleh hafal lg..haha

nuruljannah sukhri said...

best2 lagu tiga kupang...smpai skrg dh nk jd mak org pun selalu nyanyi lagu tu

Budak Kampung said...

lepaz neh bleh la ajar kat anak2 plak.hehe

aida4eva said...

rindu zaman kanak-kanak :)

Nasuha Salleh said...

zmn sekolah rendh dlu ade subjek muzik
terpksa nynyi lgu2 cmni secara merdu dan beralun
untk score A
T_T adoi...

Budak Kampung said...

aida:^_^
nasuha:wah,merdu dan beralun...haha