Friday, March 4, 2011

Korean Guy Vs Jejaka Melayu

Aku ada terbaca kat satu majalah,tp lupa tajuk majalah tu.Dalam satu survey yang dijalankan baru-baru ni,kebanyakkan gadis-gadis  Melayu pada hari ini impikan calon suami yang  ala-ala korean,china ataupun Jepun.Fuyooo...(sambil geleng-gelengkan kepala)
Tetapi,apakah yang membuatkan mereka tertarik sangat dengan mamat-mamat korea neh!!Neh mesti terikut-ikut dengan cite korea neh.Ish3!!!


                                                        **********************
Tapi,mengapakah???
Adakah kerana keromantikan nya??

Ataupun sukakan band mereka??


Ataupun kecomelan mereka??kah3...(Eh...eh..neh pict lelaki ke awww??)haha


                                                      ********************
Tapi,ampa ingat lelaki-lelaki Melayu tak macho ke ha??Tak tampan ke haa??Nie aku nak marah nie!!Kalo ampa suka lelaki korea sekalipun,belum tentu depa suka kat ampa kan!!~So,berpijak lah di Bumi yang nyata..

                                                      *******************
Napa tetiba aku marah weh??haha

p/s : entri neh hanya sekadar suka-suka semata-mata.takda kena mengena dengan sesiapa^_^peace..
 Lepas neh,kena terbitkan entri yang berilmiah pulak~

19 comments:

cerita lysaa said...

uhhu..
kte pown minat cite2 korea...
kdg2 berangan nk pakwe korea gak..
tapi aty still pde lelaki melayu gak la...
=)

putri noor syamimi said...

ahahahaha!
same goes with men yang minat minah barat macam megan fox. kih3.
just saying. saya atas pagar. tak minat korea. :P

lyzeer said...

lelaki korea = comel+tinggi+hensem+romantik (i like it)

lelaki melayu = entah

tp....jejaka melayu tetap di hati...eheh

Edaiya Abham said...

hemm..entah le budak zaman sekarang nih..tp saya pun suka jugak..haha..mudah terpengaruh betul la..kuikuikui..:)

misszaza said...

pasal diorang cun kacak dan comel. *ewww.

saya tak minat pun korean? hahaha

erie yohoho said...

Lelaki Korea tak ensem pun.
percayalah!
BAHAHAHA!

yaya said...

lelaki korea da laa chomeyl ensem plak tu.
then pandai meyn music instrument gitar violin segala.
then, dance plak memang gempak laa.
andddd.. sangat la romantik.
hehe buley ?

Illiana Hidayah said...

aku pulak pemuja lelaki melayu sejati...~
sebab aku tak minat yang jenis2 putih2 ni.. kan orang kata tall dark and handsome? hohohoo

yan_n.i.m said...

lakonan dorang y comei buat pompuan suke laki korea..!! tapi, suke nyer kejap je laa.. hehe

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

lelaki korea jambu~~ haha

n@jwamz said...

hahahaha...
uikss entry emo nampak..
they are soOoO adorable!! n ya, romantic!!
menyukai x semestinya memiliki rite??
(>_<)chill..!!

::NelyLeyana:: said...

x minat lelaki korea jepon... muke cam jambu!!!

x macho langsung... uhuhuhuhu

fathiahRAIHANA said...

ehh mmg suka budak2 korea nie .. cute jep . tapi kapiaq . hehe . so tak bule nak obses laaa kan kann :D

miera said...

saya ada 3 orang bf korea.AHAHA xD
uhh! *pasan*

lelaki korea ni minat bila ada musim drama korea ja.bila dah habis,tamtlah segala kesukaan tu :D

ana said...

errr~ spe minat laki korea? ade dgar kate laki korea muke diorg tak natural~ diorg buat pembedahan.. tapi tak sume~ sebab tu hampir semua laki korea comel atau lawa~ bukan kacak.. cube pkaikan diorg rambut palsu, kan lawa muke diorg~ saya sudah mengalami dan serik meminati diorg~ hurhhhh~

Budak Coklat said...

huhu...bagi sy plak..sy suker lelaki korea sbb style diorg....rambut diorng, gaya diorang...sometimes they're so polite...klu lelaki melayu nih...ermmm nak pakai baju warna pink pon tak nak...abis bertengkar...(pengalaman membeli baju t-shirt untuk projek fakulti dengan budak lelaki...huhuu...walaupun bukan semua lelaki macm tuh)

CiK BaHiAH said...

huhuhuuuu
ske sgt ngn mmt korea
sbb dowg cute sgt..
sbb 2 cri calon suami mcm persis owg
korea
nge~~

Auji Izra Sygku Dyla said...

huhu..lelaki korea romantik ? xkot..
percayalah korang..lelaki korea mcm yang korang tgk kat majalah,tv,video dan sebagainya..memang xsama mcm dorang di luar kamera...
korang mesti pernah tonton cerita korea..scene yang dorang mabuk kan?
kat dlm cerita mcm kaver2 je.. realitinya...aduyai..xtau nak habaq lagu mana kat hampa..huhu..

lelaki melayu pula..hmm...

kalau dpt jmpa orang yang mcm Ustaz Amirul or imam muda.. lagi best..xD
yang jenis muka tenang..sabar..xkisahlah ustaz ke pomen ke...yang penting Islam..yang boleh bimbing isteri ke jalan yang diredhaiNya...:)

una_asyikin said...

Sorry. Tak minat korea-korea ni ><
Hoho.