Tuesday, May 10, 2011

Lelaki memilih??Nak girl macam mana??

Pagi tadi aku bukak la facebook,tetiba ada meseg kat inbox dari sorang yang aku tak kenal.Rasa-rasanya perempuan kot.Euuuuww=)Kat meseg tu dia tanya satu soalan ja.Nak suruh aku jawab la kot.

Soalan dia bunyi lebih kurang macam ni "Hey,budak kampung,kalau ko la kan,ko pilih jenis-jenis/ciri-ciri gurl macam mana ek??Napa boy memilih sangat ???Geram,geram,geram,geram.......

                                                                  *****************


Olrait bebeh.Aku akan cuba jawab.Huh,dia tanya aku macam tu,macam la aku doktor cinta plak kan.Kah3..Lawak2..Tapi takpala,untuk tak menghampakan orang yang tanya tu,aku akan jawab.Based on that question,aku rasa dia neh baru putus cinta la kot and based on that question jugak,aku taw dia mesti ada blog sebab dia panggil aku budak kampung.Padahal nama kat facebook aku laen.Pandai pulak ek dia cari facebook aku..Hehe...Kalo putus cinta,rileks2..Chill2.Kumbang bukan seekor der..bunga pun bukan sekuntum der...



Ok,lets start.Dia tanya"Napa boy memilih sangat??..geram,geram,geram...."

Yup,memang aku tak menyangkal lagi,boy memang memilih.Cerewet skit ja.Takkan nak memilih pun tak bleh.Haha..Dahtu takkan nak maen hentam ambek ja??Kena la ada tapis2. Ingat senang ke nak pilih yang betul-betul sesuai.I mean sesuai dengan kehendak kita.Solehah,cantik,comey,cute..Ekeke..

Ni pun tak cukup syarat lagi neh..haha

Jenis-jenis gurl idaman???Oyeahh,ni soalan maut ni.Hehe..Kalau aku,banyak ciri-ciri gadis idaman yang nak kena ada.Nak aku list??Ok aku akan list kan.

Solehah
Maksudnya gurl yang ada agama,jaga waktu solat dan menutup aurat.Kalau gurl tu lebih ilmu agama dari aku lagi bagus,sebab bab-bab agama ni,aku tak cukup pengetahuan.Banyak ilmu agama yang perlu cari.

Hormat orang tua
Of course,ni yang paling penting lepas solehah.Selalunya,yang solehah akan hormat orang tua.Lebih-lebih lagi kena hormat mak ayah aku dan mak ayah dia.No point la kalau muka cantik,hati tak cantik.Bunga yang mekar akan layu akhirnya.Tetapi,hati yang bersih dan suci,sukar dicari.(bak kata iklan apa ntah,yang mak ngan anak dia tolong kucing)hehe

Tetap pendirian
Maksudnya,girl tu tegas dalam buat keputusan Ni pun penting jugak ni.Contoh mana la taw kawan girl tu ajak pegi pub ka,kalo tak tetap pendirian,ntah-ntah ikut skali.Nak jaga hati member punya pasal kan.Haha.Tu pentingnya tetap pendirian=)

Terima seadanya
Ni pun penting jugak.Terima seadanya bermaksud dia boleh terima aku seadanya.Tak pandang pun rupa.Aku rasa,girl macam ni lebih setia kot.Hehe

Rajin masak
Maksud aku girl tu rajin masak.Tak la kebulur nanti.Walaupun yang ni nampak remeh,tapi penting jugak bagi aku.Hehe..Kalau tak reti,bleh blajar kan.Eh,tapi napa gadis-gadis tak taw masak??Klik SINI

Aku senaraikan lima dah la.Ada banyak lagi neh.Dapat tak dapat laen cita=)

p/s : Kepada gurl yang meseg aku kat inbox facebook,jangan frust-frust.Sedangkan laki-bini pun boleh bercerai berai.Ini kan pulak yang tak kawen lagi=)Rileks sudaaah

"Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui, sedang kamu tidak Mengetahui’ QS. Al Baqarah : 216"


30 comments:

liyana said...

nice entry..

Akeyla Frr . said...

HEBATTTT ! <33333

chekuduks bacee said...

tp mostly pilih yang cantik physically isn it???kadang depan kite ckp x memilih....padahal....??tettt

abglan said...

Memang bagus kalau memilih... bagus untuk kita dan bagus untuk dia. Kalau salah pilih kan dua² merana...

Budak Kampung said...

liyana : tenkiu=)


Akeyla Frr. : errrr???

Budak Kampung said...

chekeduks bacee : hurmmmm,tak kot...hehe

abg lan :yup..kena pilih btol2 ni..hehe

khai said...

i like this one..hehe :P

khai said...

i like this one..hehe :P

sha said...

kena memilih jugak, tapi jgn terlalu memilih. bersederhana sudah

Budak Kampung said...

khai : u like??ok,bagus2..haha

sha: a'ah,memilih tu perlu.Tapi jgn lebih2

mojakoko said...

kenalah pandai memilih untuk kebaikan masa hadapan...slamat memilih k.... ^_^

najihah sahami said...

sedangkan lidah lagi tergigit. inikan pulak laki bini. erk. ade kaitankah?hahaha

kadang2 kita kena memilih supaya kita dapat yang seswai dengan kemampuan kita.

:)

Tao | Slayerz said...

i like this one..hehe :P

pit said...

mmg kna pilih yg tetap pendirian...stgie ada org len yg ngorat,,,truih sngkut...jens x setia...

+w+i+n+k+ said...

emmm...

mana2 gurl yg rsa ade cri2 kat ats ni..ley la ek pm2 fadhirul..adoiyai~~~


fadhirul...

can i copy da last sentence tu..very nice...can i?

ana said...

ulamak~ terbaiikkk~

boboiboy! =D

^pasu bunga^ said...

kekadang mereka juga akan berkata:
"saya bukan cari yg cantik..cukupla yg sedap mata memandang.."

tapi..saya setuju tang.. "yang solehah akan hormat orang tua"..

Cik Bidadari said...

terima kasih... yang tak terhingga

http://bidadari7syurga.blogspot.com/2011/05/fadhirul-ahmad.html

Adib said...

bukan lelaki jek..perempuan pun kena memilih.sbb paling utama adalah untuk mengelakkan masalah di kemudian hari. tepuk dada tanya hati..

ghost writer said...

aku akan pilih pompuan yang betul-betul sukakan aku..

meniti langit ilahi said...

nice! :D

fRaMe+LenSeS said...

terbaik perkongsian ni. terima kasih. ;D

Nadh suka dengan blog kamu, perkongsian kamu, Jum join contest Aku Ingin Berubah dengan Nadh nak?

Mungkin kita leh sama-sama sampaikan message positive pada masyarakat dengan perkongsian dalam ni plak.. :D

bila blog bercerita said...

dak kampong...kitew ade sume ciri2 2....sudi x dak kampong trime kitew seadenye...??
wakakakakakak...kidding keyh... =P

Budak Kampung said...

moja koko :btol3..sokong2..

najihah sahimi :err...ya kot..haha

tao slayers : tq^_^

Budak Kampung said...

pit : susah nk cari owh...kasi tips skit...haha

wink : yes u can..hehe..bleh pm2 ek??kih3

ana : tu kartun melayu tu kan..mcm upin ipin..haha

Budak Kampung said...

cik bidadari : tenkiu soooooooo much=)andai dapat ku pintal awan2..hehe

adib : yup,dua2 laa=)

ghost writer : terrrrrbaek dude

Budak Kampung said...

meniti ilahi : tenkiu=)

frame n lenses :insyaAllah akan join kalau ada msa..trima kasih ea sudi jmput^_^

bila blog bercerita : err....susah nk jawab neh..kih3..kidding jugak

Idah said...

pilih pilih jugak...jodoh tu di tangan Allah...insyallah akak doakan budak kampung dpt jodoh yg baik dan bertepatan dgn ciri2 yg disenaraikan..

Budak Kampung said...

amin...trima kasih..hehe

penguin ketot91 said...

lelaki nak ppuan yang solehah,ppuan nak laki yg soleh.... tp yang sebagusnya, kita sume brusaha mjadi yg solehah n soleh itu =)