Saturday, May 28, 2011

Nur Ya Kasih.........=)


Pagi-pagi, hujung minggu, masa aku lepas bangun pagi,awal pagi,tetiba bunyi meseg kat fon aku.

Ayam goreeeeng”,bunyi meseg dari fon 3310 aku..



Puuup,aku capai fon aku.Huh,meseg dari member aku rupanya.Ingat kan ada urgent apa.

Fad,hang free tak rini??”
Aku tak balas lagi.Basuh muka,mandi semua ala bagai,baru aku reply.

Awat weh??Napa??Hang nak ajak aku p mana??”,aku balas.
Tak sampai 30 saat,member aku balas meseg.

Jom teman aku petang ni,kita p tengok wayang mau??”

Ada wayang cite apa bro??Movie best ka??Awat tak ajak awek hang ja??”,aku reply.

Awek??Takyah cakap la awek.Aku meluat dah nak couple.Jom la teman aku,tengok cite Nur Kasih”

Adoii,ni mesti kes lepas clash ni.Hahaha.Weh,aku ingat hang nak ajak aku tengok cite Pirates of Carribean.Hang pun layan Nur Kasih jugak??haha”

Yala,biar muka nampak brutal,janji hati ada taman”

Ok-ok,member punya pasai,aku teman hang la”

Petang tu aku pun p la tengok Nur Kasih.Ada beberapa perkara yang best tentang cite ni.Aku nak cite skit ja tentang filem ni: 
 
Tema
Of course tema cite ni berdasarkan cinta dan pengorbanan.Tu yang buat lebih syahdu tu.Haha..Kalau aku bagi rating,aku bagi 7/10

Latar
Latar tempat dalam cite ni pun best jugak.Kesinambungan daripada drama Nur Kasih yang mostly penggambaran kat sawah padi.Best ja mata memandang.Hijau…..Cite ni pun buat kat Jordan kalau tak silap.Cantik view dia.



Jalan Cerita/Plot
Bagi aku,jalan cerita filem ni pun agak best la.Takla borink sangat.Lagipun sebelum ni,aku ada layan gak kot drama Nur Kasih.hehehe..First time awal-awal tengok dulu,macam tak best.Pastu tengok satu episode,terus nak tengok next episode.Siap download setiap episode lagi kot.Haha

Watak
Finally,apa yang best tentang cite ni,ialah watak yang ditonjolkan.Setiap watak menjiwai watak masing-masing dengan baik.Adam,Aidil dan tambah-tambah Nur.Huh cair aku dibuatnyaaaa..hehehe..Tapi Nur dah kahwen dengan Adam kan??errr…err…apa aku kisah.haha..





Nak cari macam Nur la lepas ni…Zzzz=)

p/s: Sila abaikan pendapat atau komen aku tentang filem ni.Aku bukan penilai yang bertauliah.Nak lebih pasti,pegi wayang tengok sendiri.hehehe
ohh nur….haha

16 comments:

~atiQah~ said...

nur kasih best! ending pn best.. tpi citenye sdih~:(

shahira :) said...

hmm, nur kasih best gila kot. tp sedihh..pape pun, byk msj dlm cite ni. so, kte amek la apa yg ptot sbg panduan hidup, insyaallah :)

redo amin said...

best la jugak.. :)

redo amin said...

hampeh..aku br nak post pasal ni...jhahaha

Budak Kampung said...

atiqah & shahira :yup,btol2..

redo : weh,hg p tngok ngan sapa??haha...kantoi

Q :) said...

nur kasih bestt :)
eh eh jum join contest sy ? :)
pasal admire ni hihi^^

http://quratulmazani.blogspot.com/2011/05/post-anda-mesti-bertajuk-first-contest.html

Cik Bidadari said...

tak tahu nak komen apa... keh keh keh.. tak minat citer nie...

Cik Bidadari said...

comellah adik layan nur kasih.... dala, hati ada taman yeak...? heeeeehehehe... tapikan kawan akak suka giler citer dia....

Budak Kampung said...

Q : insyaAllah kalo tak bz,akn join...hehe

cik bidadari : layan ja...hahaha..bukan slalu pn tngok wayang..keh3

Mira Zali said...

thanks singgah my blog.. wah layan gaks nur kasih eh ?? gud2.. ^_^

Kamil Kahar said...

carik org cam nur xpa...jgn carik org mcm tiz...adoii...kt drama elok je...kt luaq...sdey bro....

bila blog bercerita said...

dak kmpong...nur bbb lom kawen dgn cpe2 agy tau....ahahahhhaha~~~

liyana said...

rmai org bercrite citer pasal nur kasih..
tp sy x tgk lg..

cik mun said...

mun xtgk lagi cite ni..xsempat la

A retarded kitty said...

den tak minat nur kasih

Budak Kampung said...

Mira Zali :welcome,no hal laaa..hehe

kamil kahar :yup,btoi2=)

bbb : haa??yaka??ekeke

liyana : p la tngok...ada lg kat wayang..hehe

cik mun :owh....bz sgt6 tuu..huhu

a retarded kitty : ok=)