Thursday, March 10, 2011

Cinta Bus Stop

Di Stesen Bas dalam kampus
Misi: Daud nak dapatkan si gadis bertudung ni sebagai awek dia.Dia dah lama ada hati kat gadis ni.Tapi malu-malu kucing.So,Daud pun merancang sesuatu.Di dalam kampus ada 1bustop yang awek ni selalu tunggu..
Hari isnin tuh,habis ja kelas,Daud terus pegi tunggu bas kat bus stop tu dengan harapan awek tu pun ada jugak..Tapi,masa Daud pegi,awek tu dah tunggu bas kat situ dah.So,umpan dipasang macam dirancang.

(Daud duduk kat bus stop dan tiba2 dia lepazkan buku kuliah)duuuuppp!!!

Ct : errrr..awak,buku awak jatuh tu.
Daud: Huh,tenkiu.Saya tak perasan pulak(ambek buku sambil buat gaya macho)
Ct:(Tersenyum gedik)
Daud:Selalu ke tunggu bas sini?
Ct: Taklah selalu sangat.Sehari dalam 5-6 kali ja.(buat lawak sambil muka serius)
Daud: Pandai lah awak buat lawak(umpan dipasang kemas.sambil ketawa2 macho)
Ct:(Tersenyum dan buat muka comel)
Daud : Awak budak fakulti mana?
Ct: Saya amek medic kat sini.Napa?
Daud: Takda la.Tanya ja.Uissh,pandainya awak neh.Dah la comel,pandai pulak tu(umpan makin dipasang,pancing lagi,pancing)
Ct: Eh mana ada pandai la.Biase jerr(senyum nampak gigi skit,dan terus buat muka comel)
Daud: Awak tinggal mana?
Ct: Seksyen 8.
Daud: Owhh...


(5minit kemudian)-Bas pun datang dengan terhegeh-hegeh.

Ct : Eh....Tu bas la datang.Bas tu nak ke seksyen 7 ke seksyen 8 ek?
Daud : A'ah,memang tu bas pun.Ada nampak macam aeroplane ke??(kali neh Daud pulak buat lawak)
Ct :(tak senyum)...terus pandang ke muka Daud.(Sambil tunjukkan mata besar)
Daud :(dalam hati"garang jugak minah ni,tak berani la aku nak tackle")
Ct : Apa?(macam taw2 ja apa yang Daud kata dalam hati)
Daud : Tak de papela..Hurm,bas ni nak ke seksyen 7.Lalu rumah saya la.Saya naek dulu ya.Jangan marah!!Saya rasa awak naek teksi jala.haha(sambil buat muka macam doremon kat Ct)
Ct : Eeeeiii,jahat!!(sambil jelan lidah,bajet comel)

Ct : Eh kejap,bas ni lalu seksyen 8 jugak la.Lalu kat rumah saya jugak tu.Hehehe(gelak-gelak sambil lompat kaki sebelah)
Daud : Hehe.Taw.Saja ja maen kan awak tadi(dalam hati"ada chance nak dapat number fon ni").

Atas bas
Daud biarkan Ct naek bus dulu,dia ekori belakang.Kebetulan,ada 2 seat ja yang tinggal.

Ct : (Duduk sebelah tingkap)Napa awak tak duduk??
Daud : Malu la duduk sebelah awak.
Ct : eeeii,gatal(sambil buat muka comel lg)Duduk jala.
Daud : Ok!!Huh,geram betol!!(sambil mengeluh)
Ct : Napa?(muka confius)
Daud : Sekarang neh banyak gila kes-kes kecurian la,ragut la,rasuah la.Huh,dunia2..(sambil geleng kepala)Beli paper hari-hari,kes ni ja yang slalu dengar.Tu belum masuk gejala maksiat,pecah rumah,bunuh lagi.
Ct: A'ah,saya pun slalu baca jugak.

(Dalam hati Daud"Minah ni mesti dah cair kat aku neh".Jejaka up-to-date katakan)

Ct : Dari tadi kita sembang!!Nama awak sape?
Daud : Panggil Da jala.Nama awak sapa?
Ct : Da??Nama penuh??(sambil mendesak)
Daud : tak payah taw la.Panggil Da sudah.
Ct : Eeiii,kedekut!!Ok..(sambil buat-buat merajuk)
Daud : Ok2.Nama penuh,Daud Bin Lebai Bongok.
Ct : Betol??(sambil tutup mulut n ketawa)
Daud : Napa tak betul pulak??Yang awak ni tutup mulut apehal?
Ct: tak de pape!(sambil buat muka jahat)

Daud : Eh awak,saya kena turun bas depan tu la.
Ct: Napa?
Daud : Depan tu kan ada masjid.Sekarang kan dah masuk waktu solat.Sembahyang berjemaah lebih afdal.
(Dalam hati,mesti awek ni suka kat laki yang warak macam aku ni)

Ct : Wah,baguznya awak.
Daud: Lagipun lepaz sembahyang boleh dengar ceramah sekali.Kan lelaki kena jadi ketua keluarga nanti.Nanti boleh la nasihat-nasihat isteri.
(Ciss!!Daud main kotor.Dia guna taktik agama pulak)

Dipendekkan cerita,bas sampai la depan masjid.

Daud : Thank taw sudi borak.Btw,tadi tak gitau pun nama awak sapa!!
Ct : Owh... Panggil Ct ja.
Daud : Ok!!Eh sebelum terlupa,neh emel saya.Add la kat Facebook kalo sudi!!Kita bleh kenal dengan lebih rapat lagi.(sambil bagi secebis kertas)
Ct : Ok.(Sambil senyum2 malu)
(Dalam hati Daud"huh,sure awek ni dah suka kat aku")

Turun ja dari bas,Daud terus kol member dia suruh datang amek kat masjid.(Tak guna punya Daud!!)

Rumah Daud
Selepas solat magrib, Daud terus bukak laptop.Dengan harapan,cik Ct yang tadi dah add kat Facebook.

Eh,Ct dah add aku la.Yiiiiiiiihaaaaaa!!!Tapi......



                                                                       *********************


                                                               ****************************
 "Aku nak approve ke tak?"
"Neh mungkin abang dia kot".Berkata Daud diam-diam dalam diri hanya untuk penyedap hati.

Perlahan-lahan,tangan Daud menggerakkan Mouse yang dari tadi dipegangnya sambil terkedu-kedu.

Dan Klikk!!



Reject request~

Hahaha,padan muka Daud~

15 comments:

Cekodok said...

haha.. ko buat awek simpanan je mcm tu.. haha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hahaha..sian daud

Budak Kampung said...

cekodok: msalahnya Daud yang suka.Aku xsuka.haha
Lydia:Haha..pengajaran!!

Sunah Mohammad said...

menarik cite ni! pandai~ hahaha~

putri noor syamimi said...

sebijik macam cerita kat zack zukhairi...

Budak Kampung said...

sunah:^_^
putri:ya??sat ceq nk p terjah.hehe

Budak Kampung said...

a'ah..jalan cerita sama~

kui2 said...

haaaaa...
sma la plok!!!!

Anis said...

x same laa..jalan cerite ade gak yang laen..pape pn aku enjoy bce blog nie..smart bro=)

Cik Bidadari said...

hikk hik hik.... kucewa... oh kucewa...

Budak Kampung said...

haha..xpa,pengajaran toh.haha

Putri Malu said...

muahahaha..padan muka..:)

Miss Ran said...

erk snok betol bace ni

^pasu bunga^ said...

hhuuurrrmmm..hati terluka~~
kechewa rasanya..sian daud~~
cuba daud try bus stop lain plak mana tau ada bunga lain~~

myra yusreena said...

haha.sian giler daud..lawak2..punyelaa bkobar2 an nk bkk noti..hakhak