Thursday, March 24, 2011

Nak berjaya atau nak gagal??

 

Jika kita pernah gagal.....
Bermakna kita semakin menghampiri kejayaan,
Ramai orang akan tersenyum jika melihat kita gagal atau berputus asa,

Jika kita berhenti berusaha maka matikah cita-cita,
tiada harapan....,
Jangan berputus asa,buktikan^_^

Orang yang berjaya adalah orang yang suka mencari peluang,
Orang yang gagal ialah orang yang suka memberi alasan.

nota kaki : bleh la nak baca yang kat atas ni buat versi pantun atau sajak.Aku baca buat versi syair.30minit baru abez.haha
p/s: kurangkan kontroversi,tingkatkan prestasi.zasss...err,macam melodi la plak.

********
iklan tuan tanah kedaun :kalo nak join contest "Adik-Beradikku Yang Cute", KLIK Shin Chan kat bawah.Klik ja,jangan cubit pulak.

jangan cubit saya~

10 comments:

misz fae said...

btul2..
sekali gagal bkn selama2nya akan gagal!;)

Si DauN CeRi said...

tetibe background terus lagu "fikirkan boleh"


hehe


betul sgt tu, failure is just a delayed success~

Budak Kampung said...

misz fae: a'ah,btol 2..hdup neh mcm roda la kan..ceeewaah

si daun ceri: haha,kira dh nyanyi dh la ni??haha

Cik Bidadari said...

huurmmm... kita tengah fikir nie... rindu kat kg bila tengok pic awak... aduh... ikan pekasam... ikan sepat... oh tidak...

Budak Kampung said...

huh,sdapnya ikan pekasam~terliur dh ni..haha

♥ LT Gadis Senjakala ♥ said...

sy berminat dgn gambar nih je..:P
bley curik tak :P

MiaDiera said...

kegagalan bukan bermaksud pengakhir kan:)

Budak Kampung said...

LT Gadis Senjakala : Bukn stakat curik,rompak pn bleh..hehe

MiaDiera : a'ah,btol2..double thumb up~hehe

cik pulau said...

tenangnya bila tgk gmba kat atas tu..^^,

Budak Kampung said...

hehe,mcm nk blek kg la pulak^_^