Sunday, April 10, 2011

Bahasa,rojak atau bahasa rojak???

Sapa yang taktaw bahasa rojak tu apa??taktaw??Hang biaq betoi taktaw??Serius??Ok,jom tengok kartun neh....





nota kaki : Btol jugak,lebih baik makan rojak dari guna bahasa rojak.haha
nota kaki lagi :Tapi kan,kalo tak cuba speaking,bila nak pandai kan.Lecturer pun kekadang broken jugak,ini kan pulak student..keh3.

Lepas ni aku nak try buat entri bahasa omputeh plak bleh??Mesti broken terok i punya entry...eeuuuw .Aku tak pandai bahasa mat selleyh ni.Haha..tak pernah dapat A der masa exam...kah3

****
Iklan jap:Contest akan tutup tengah malam ni,pukul 12.Sesapa nak join,boleh lagi ni.Hehe..
***

18 comments:

meaw said...

onie pon bukan pandai gak speaking..kalau kot melayu takpa..kot omputih menyorok ceruk lemari la jawabnya,hehe...tapi apa salahnya kalau kita mencuba....belajar kalau malu susahlah, so try and error .

peace ^.^

Budak Kampung said...

meaw :haaa...btoi3..ceq sokong..daqi dulu smpai la dok broken2 lg ni..bla nk xbroken xtaw..haha

madammondoq said...

salam..

tak sabar rasanya nak tahu keputusan contest adik beradik ku yg cute tu..esok kan keputusannya?harap adalah rezeki..hehe..

Budak Kampung said...

trkh tutp mlm neh~smnggu lpaz tuh bru taw=)

CikHaniBhulat said...

hani pon guna bahasa rojak jgk2 kadang..sbb nak improve inglish...hehehe...terukkan.. :(

monalea said...

kadang2x terguna jugak bahasa rojak ni. makan rojak memang sukalah.

Budak Kampung said...

CikHaniBhulat:rileks...chill sudh..hehe

monalea:haha,biasa r toh..huh,lapar rojak gak nie^_^

iwan de la roc said...

cakap bahasa melayu..kan senang :-)

adrenalina said...

half-half is enough hahahaha

Faten Alina said...

sy bdk sastera melayu..ha2..tbe2 je..

Budak Kampung said...

iwan de la roc:haha,btol2 weh

adrenalina:half2??xsuka=p

faten alina :wah,bdk sstera rupanya..hehe

♥sophie♥ said...

hehehe :D
broken betul,, jom makan rojak :D but abg blanje saye lah :) hehe

Budak Kampung said...

bub blnja2 ni memng suka pn...ok,sy blnja.Tapi sophie la bayar..ehehe..fair enough^_^

Budak Coklat said...

bahasa inggeris atau bahasa melayu..huhuhu....tpi lecturer sy yg org melayu pon tak fasih bahasa melayu...masuk klz speaking....jadi sy pon terpkse speaking wlupun broken...

(p/s: bahasa rojak atau singlish language??)huhuhu

intan.maisarah said...

manglish

ctok^_^chan said...

sebab i suke mkn rojak so i da besa la ckp bahasa rojak ni. hahaha

^pasu bunga^ said...

rojak itu sedap~~

Budak Kampung said...

intan :manglish??owh..malay+english

ctok dan pasu bunga : jom mkan=)