Friday, April 15, 2011

Entri santai : Teknik memasak yang mudah untuk si dara dan si teruna..


Dari kecik sampai besaq,aku memang minat masak.Dari kecik sampai besaq,aku slalu cuba resepi-resepi baru.
Tapi cuma try buat megi jala.Haha..Tapi kan,dah besaq-besaq ni,teringin pulak nak cuba resipi yang susah-susah.Sweet sour ka,nasi briani gam ka,nasi kabu klate ka.Mana la taw lepas blajaq,kahwin,ada anak,tiba-tiba bini merajuk takmau masak.Bleh la aku masak sendiri.Ye tak??haha

Ni aku nak kongsi sikit tentang ilmu memasak untuk orang bujang ni.Aku bukan chef pun.Tapi setakat nak masak almond london,kek coklat,kueh samprit tu,bleh la..hehe..Ok2,jom tengok video ni.Sesuai untuk si dara dan si teruna yang baru nak berjinak-jinak nak masak.Aku??tak payah tengok la kot.Dah expert.Hahaha

video

nota kaki : juga sesuai untuk student yang duduk ostel,rumah sewa,ataupun dalam kolej.

p/s : Nak lagi tips memasak dari aku??kih3

15 comments:

nik farina aishah.... :) said...

hahaha, terbaik la.. !!! seram nik tengk macam hulk pon ade..

anisssss said...

rasa lapar hilang serta merta lepas tgk vid ni xD

AimanAriffin said...

HAHAHAHAH gila expressive buat peanut butter and jelly! haha

putri noor syamimi said...

takut lak aih tgk video tuh. XD

Budak Kampung said...

nik,anissss,aiman,putri : jom kita smua try rmai2..hehe

Cik Bidadari said...

sedap ke? dijamin sedap kan-kan-kan

Budak Kampung said...

a'ah..msti la...try la dlu..hehe

OKEdChokelaT said...

ked dtg nek kayak lak nie..haha...aduyai...sek bek dah expert..haha..perah santan btl..tu..bkn time bini majuk jek rajin masak...xmajuk pun bule masak meh...hehe

Cik Kamoo said...

cam bengong jer!! pengotor pun ada hahahhaha

myfitri [dot] com said...

pergh...takut aku tgk resipi ko ni..haha

♥sophie♥ said...

kehkehkeh ;p
ngek betul,, hahaha
rakus giler mcm ta mkn sebulan,, heeee

Az-Zahra Fauzee said...

euwww~
seminggu x makan roti pasni...

Budak Kampung said...

okedchokelat : tapi kna blaja jgak meh..haha

cik kamoo:haha,agak r...=)

fitri:special resipi kot..hehe

sophie : dekt 2buln kot dia xmkan^_^

az-zahra :hehe,makan kena mkan jgak..jgan trauma ek=)

Nur Liyana said...

hahahha..sengal betul org tue..jerit2 ....hahhhaa
nk try buat kat rumah la..jerit2 macam nie.hahhahhaha

Budak Kampung said...

a'ah..try buat tengok..gerenti kena ligan kuar rumh ngan parents.ahaha