Saturday, April 23, 2011

Berpeluh kami...Kerana hang la CATIA

Setelah 1sem ambek paper,belajar software ni, finally berjaya jugak siapkan proposal, design, presentation ngan report. Huh,memang banyak keja.Final aku start 29april ni.Last paper 9mei..Pastu apa lagi,blek kampung tanam jagung r..Haha

Entri ni aku nak cita skit tentang design aku ni.Takmau panjang-panjang.Nanti ampa borink pulak.Ye tak??

Awal-awal sem lagi,lecturer dah start suruh buat dah.Design pilih sendiri la nak design apa.Setelah memerah keringat,keluarkan peluh,berfikir 2hari 3malam,makan pun tak lalu.tidur pun tak lena,mandi pun tak basah,lastly member-member aku buat keputusan untuk design wheelchair.Smart wheelchair kot.Sempoi r depa ni.Sesapa nak beli nanti bleh la order kat aku.Haha

Ni picture exploded view.....

Setelah di assembly dan dicantum,finally jadi macam ni.Ehehe
Ni smart wheelchair.Siap ada mp4 kat armrest kiri,lampu suluh kat armrest kanan dan ditambah pulak table untuk makan nasik.Smart x??(Sila angguk tanda setuju).Haha..Dah alang-alang cita design,cita la orang yang mendesign pulak kan??Nak tengok??Nak tengok r tu kan..haha..

Dari kiri : fathi,ehem-ehem,syafiq dan amet..Group member lagi sorang,pict takda.Alan=)Sori alan
nota kaki satu : Produk ni akan dipasarkan tahun depan kat 20 buah negara!!
nota kaki dua : Semua group member aku masih single!!Ha?Betol ka??
nota kaki tiga : Tolong jangan percaya nota kaki satu.Yang nota kaki dua,terpulang nak caya ke tak??Hehe


23 comments:

adwafarahin said...

waaa hebat2!
nice :)

ninie said...

lepas ni leh promote kat usup wilcha =P teeettt...

Budak Kampung said...

adwafarahin : nk beli??hehe

ninie :bguz gak idea toh=)

walid said...

sian lan,,
xdk muka dia..
nnt kta design f1 plak..
ok buddy??

Budak Kampung said...

ok walid,no hal..haha

Farah Hanim said...

whoa, awesome ! :D

manggosteen said...

pergh,.aku tak penah guna catia..solid work boleh la sikit2..itup[on tak cukup power lagi..

little cart00n said...

hebat!
impresed gila kot! :)

qlah said...

santek2... mintak free? hehe . :P

Budak Kampung said...

Farah hanim : bru blajar.bginner lg..

manggosteen : solidwork pn bleh ja guna nk buat 3D.

little cartoon: uisshh,smpai gila toh.haha

Budak Kampung said...

qlah : free??haha..mai la ambek=)

nananaDya said...

waaa....smart la design.....dlu nana gne software inventor......=)

Budak Kampung said...

inventor??cmna ek sftware tu??best x??

nananaDya said...

a'ah....nana rasa mcm CATIA jugak kot, mmber2 dkt sirim dlu yg bgtau...nana xpnh pakai CATIA,best pakai inventor...

aku said...

bagusnya..nak order 1 la..haha

Budak Kampung said...

nananaDya : owh..invrtor xpenah pakai lg...

aku:cpat order...lmited neh..haha

aNiss :):) said...

nak chop satu... bekalan waktu tua =)

Cik Bidadari said...

nak satu... wat main masak2

Budak Kampung said...

aniss : haha..ok

cik bidadari: eh maen masak2 xguna la krusi neh.hehe

Awek Kampung said...

eh,,sapa alan tu?
cam pnh denga je nama dia
ensem x?knlkn kat I

Admin said...

nice post...

HAi Vote me !! Untuk ( DIGI Awards Blogger 2011 )

Step :

1. Click 2x --> http://www.wwwow.my/Detail.aspx?cd=230411125059251
2. Login Facebook
3. Isi secret words
4.VOTE
5. FInish
6. Kalau Free Share lah dengan kawan2...TQ

Budak Kampung said...

awek kampung : komen nih mcm knal ja dri sapa.haha

Admin :wah,siap bg step..haha..ok

FizA said...

encem cik abg blah kanan skali..hihihi.. :P