Saturday, April 9, 2011

Durian,budak kecik,pakcik tua dan stapler.....



Drama :Durian,budak kecik,pakcik tua dan stapler
Lokasi : Kedai roti
Watak  : pakcik tua & budak kecik
Arahan: Budak kampung

Hari pertama pembukaan kedai roti
Pakcik tua : Sila masuk,hari ni kedai saya ada buat sale roti.Jemputla rasa.(promote kedai baru sambil panggil orang ramai suruh masuk)

**orang pun lalu lalang masuk nak try roti kat kedai baru**

.....Tetiba ada sorang budak kecik datang.Budak ni memang minat durian.

Budak kecik  : Hurm....pakcik,saya nak beli durian.Ada tak??(sambil sengeh-sengeh)
Pakcik tua     : Adik,kat sini takda jual durian.Pakcik jual roti ja.(garu kepala)
Budak kecik  : (Diam kejap,angguk2 kepala tanda faham dan terus blah..)

Hari kedua
......Hari ni pakcik tua terus promote kedai roti dia
Budak kecik datang lagi kat kedai tu.Macam biasa...Masa yang sama dan soalan yang sama..

Pakcik tua    : Mari-mari try roti!!
Budak kecik : Hurm...pakcik,saya nak beli durian.Ada tak??(sambil buat muka cute)
Pakcik tua     : Kan pakcik cakap kat adik semalam,kat sini pakcik tak jual durian.Pakcik jual roti ja.(sambil geleng-geleng kepala)
Budak kecik : (Diam kejap,angguk2 kepala tanda faham dan terus blah..)

Hari ketiga
Pakcik tua tu dah tengok budak kecik tu nak datang kedai dia dari jauh.Masa ni pakcik tu mood tak ok.Kedai roti tak brapa laku.

Pakcik tua      : Hah sudaaah.Budak ni lagi.(Sambil maki-maki dalam hati)
Budak kecik  :(Datang dekat-dekat pakcik tu dan tanya)Hurm...pakcik,saya nak beli durian.Ada tak?
Pakcik tua      : Weh budak,brapa kali aku nak cakap.Aku tak jual durian la.Roti ada la.Kalau datang tanya soalan yang sama lagi esok,aku STAPLER mulut hang taw.
Budak kecik   :(Muka macam nak nangis,dan terus balek)

Hari keempat
Budak tu datang lagi...Pakcik tua ada jugak kat depan kedai.

Pakcik tua      : Budak ni lagi datang(kata dalam hati)
Budak kecik   : Pakcik ada STAPLER tak?
Pakcik tua      : Takda.Kenapa??
Budak kecik   : Hurm...Pakcik,saya nak beli durian.Ada tak??(sambil senyum)



nota kaki : pandai pulak dia tny stapler dulu.haha
Kalo ampa jadi pakcik ni,apa yang akan ampa buat kat budak kecik ni???=)

12 comments:

CikHaniBhulat said...

hahha..comel nyew budak tu..kesian si pakcik tu kena ngan dak tu...

myfitri [dot] com said...

kalau aku jadi pak cik tu aku cubit pipi dia..miahahaha

Cik Bidadari said...

keh keh keh.... serius kita suka entry nie... weeeeeeeeeeeeeeeeeee....

Budak Kampung said...

CikHaniBhulat :haha..xpa2,bukn slalu pn

fitri:haha,aku pn akan cubit gak kalo jdi pkck tu

Cik bidadari :weeeeeeeee...sy pn suka jgak~

Aman Ibrahim said...

hahaha~ budak nakal nih. pi jumpa daddy die, suruh belikan anak dia durian, dan craving sgt tuh

intan.maisarah said...

akak nak ambil adik kecil jadi anak angkat boleh?

Budak Kampung said...

aman ibrahim:tu la,jom p tlg blikan

intan.maisarah: haha,boleh ja..^_^

♥sophie♥ said...

kekekkekke,, lesing jew ! haha pdn muke ;p

Budak Kampung said...

uihh,jgn r mcm tu..nanges budak neh kan susah plak.haha

norfaridahanum said...

HAHAHAHAHA!sengal punya budak.x makan saman.

ctok^_^chan said...

pacik, pacik bkk ahh kedai durian pulak. kite nk beli durian.

hehe

izaFiza said...

haha..comeynye..pak cik beli je la durian sebijik bg kt budak tuh..hee..