Thursday, April 7, 2011

Jom layan video neh..Untuk renungan kita..

 Eh,perasan tak,kita selalu berasa tak cukup dengan apa yang kita ada.Kalau muka dah cantik,nak lagi cantik.Kalau badan dah kurus,nak lagi kurus.Pernahkah kita bersyukur??

********

Kalau takda tangan,apa yang kita akan rasa??Kalau takda kaki,apa pulak yang akan kita rasa?Lagi satu,kita pernah menyesal tak kalo kita gagal??Adakah kalau gagal sekali,kita give-up terus??-Eh,banyak la pulak aku tanya=)Sori terserius dalam entri ni.Tapi memang aku nak kita ambil serius dalam hal ni.Apa-apa pun,jom tengok video ni dulu.


video

nota kaki : bersyukurlah dengan apa yang kita ada
nota kaki lagi: gagal sekali bukan bermakna gagal selamanya.

13 comments:

chekuduks bacee said...

ehhhhh juz like mine.....HAHAHA.....bru jek post pasal nih jugakkk.....nice entry

Budak Kampung said...

chekuduks bacee : yup,kna brsyukur dgan apa yg kita ada..Btw,bru buat blog ek??nice blog..kip it up ea~

Cik Bidadari said...

tak tahu nak kata apa.. speechless... cuma yg boleh kata thanks sebab kongsi video nie... jasamu dihargai...

AimanAriffin said...

Memang lumrah manusia, they will NEVER be satisfied with what you have. Sebab tulah dalam Islam kita disarankan untuk bersyukur. Be grateful with what you have. With this way, it's easier to find happiness in life :)

Budak Kampung said...

cik bidadari : welcome..brsyukur bila tngok video neh~

AimanAriffin : Hurm,btol2~

Ain Jia Zainudin said...

:( .

Mutiara Bernilai said...

btul2..


manusia tak pernah puas n bersyukur..

thanx 4 entri ni :)

^pasu bunga^ said...

mgkin dia nak jadi se perfect yg boleh..tu sbb tak penah bersyukur ngan apa yg dia ada sbb ada orang lain lebih bagus dari dirinya~~
thnx 4 the video..sharing is caring~~

Cik Bidadari said...

weeeeeeeeeeeeeeeeeeeee... ada tak hadiah untuk peserta yang tak masuk bertanding contest ni... weeeeeeeeeeeeeeee gurau aja... semoga suka dengan entry kita tu

aNiss :):) said...

yup.. kena bersyukur.. ingat setiap kekurangan kita, pasti ada hikmah yg tersembunyi.. keep it up yeaa.. =)

munirah azmi said...

insaf aku insaf... sedih... T_T

myfitri [dot] com said...

orang yang tak sempurna tubuh badan lagi cekal daripada kita =_=

MYVI said...

salam...dah lama cari video ni...ari tu tgk masa kursus motivasi ..